Jei esate paskirtas vairuotojas, sveikstate arba nenorite gerti dėl sveikatos, vis tiek galėsite mėgautis puikaus kokteilio skoniu be triukšmo. Mocktail receptai įrodo, kad kokteiliai be alkoholio gali būti tokie pat skanūs, kaip ir gerai atsparūs jų kolegos.
Tai tik viena iš priežasčių, kodėl gėrimai be alkoholio populiarėja. Restoranai ir barai įgauna kūrybiškumą – nuo vaisinių putojančių iki šaldytų smėliukų – kiekvienam tinka kokteilis.
Kodėl nepabandžius šių nealkoholinių gėrimų receptų sukurti patiems? Sužinokite, kaip paruošti kelis paprastus kokteilių receptus savo virtuvėje.
Kodėl verta rinktis „Mocktails“?
Kokteiliai dažnai gaminami iš vaisių, žolelių ir kitų funkcinių maisto produktų, kurie naudingi jūsų sveikatai, todėl jie yra puiki alternatyva tradiciniam kokteiliui. Mažesni kiekiai natūralių arba mažai kalorijų turinčių saldiklių yra geras pasirinkimas norint kontroliuoti cukraus kiekį, nes daugelyje tradicinių kokteilių paprastai yra daug pridėtinio cukraus.
Tačiau kokteiliai taip pat padeda sumažinti alkoholio vartojimą. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, joks alkoholio kiekis nėra saugus jūsų sveikatai. Kaloringi alkoholiniai gėrimai gali prisidėti prie perteklinių, nereikalingų kalorijų, kurios gali sustabdyti jus nuo svorio mažinimo tikslų.

Jums taip pat gali patikti
6 geriausi nealkoholinių gėrimų prekės ženklai, pasak dietologo >
Mocktails ingredientai
Pagalvokite apie stiklinę kaip savo drobę, o kokteilių ingredientus – kaip apie meno reikmenis. Leiskite savo kūrybiškumui skleistis su:
- Šlakelis šviežių vaisių, tokių kaip uogos, citrina, apelsinai, ananasai ar melionai
- Truputis žolelių, tokių kaip mėtos, bazilikas ar rozmarinas
- Sūkurys gazuoto vandens, pvz., klubinės soda, imbierinis alus, tonizuojantis vanduo ar seltzeris, suteikiantis gazuoto smūgio
- Šlakelis sirupų, pvz., grenadino, paprasto sirupo ar šeivamedžio žiedų, suteikia saldumo
Sujunkite šiuos elementus, kad sukurtumėte savo kvapnų šedevrą. Arba išbandykite vieną iš mūsų mėgstamiausių klasikinių, kūrybingų ar rudens įkvėptų receptų.
Mūsų mėgstamiausi klasikiniai kokteiliai, kūrybingi kokteiliai ir rudens įkvėpti kokteiliai
PINA COLADA
Šis šaltas atogrąžų skanėstas yra klasikinis kokteilis, kupinas ananasų ir kokoso skonio.
Ingredientai (2 porcijos)
- 2 puodeliai ledo
- 1 1/2 puodelio šaldytų ananasų gabalėlių
- 6 uncijos. šviesaus kokosų pieno, išplakti iki vientisos masės
- 4 uncijos. ananasų sultys
- 2 uncijos. laimo sultys
- Maraschino vyšnios ir ananaso griežinėliai, patiekimui
Kryptys
Į maišytuvą įpilkite ledo, ananaso gabalėlių, lengvo kokosų pieno, ananasų sulčių ir laimo sulčių. Maišykite iki vientisos masės 20–30 sekundžių. Supilkite piña colada į atšaldytas stiklines ir papuoškite vyšniomis bei ananasais.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 164; Bendras riebalų kiekis: 7 g; Iš viso angliavandenių: 28g; maistinės skaidulos: 2g; Cukrus: 20 g; Baltymai: 2g
SHIRLEY šventykla
Pasilepinkite putojančiu, gaiviu gėrimu, kurį paruošite per 2 minutes.
Ingredientai (1 porcija)
- 1/2 uncijos. grenadinas
- 1 atšaldyta skardinė dietinio imbiero alaus
- Maraschino vyšnios, papuošimui
Kryptys
Aukštą, siaurą stiklinę ar rutulį pripildykite ledo. Ant jo užpilkite grenadino. Įpilkite imbiero alaus. Papuoškite vyšniomis.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 42; Bendras riebalų kiekis: 0 g; Iš viso angliavandenių: 9g; maistinės skaidulos: 0g; cukrus: 9 g; Baltymai: 0 g
DŽIOVINTAS HIBISKŲ MOKTAILIS
Patirkite ryškius šio gaivaus kūrybinio kokteilio skonius. Premija: tai mažai kalorijų ir alkoholio neturintis hibiscus aušintuvas.
Ingredientai (8 porcijoms)
- 3/4 puodelio džiovintų hibisko žiedų
- 1 valgomasis šaukštas. cukraus
- 2 juostelės ekologiškos apelsino žievelės
- 1 žvaigždinis anyžius
- 1/2 cinamono lazdelės
- Susmulkintas ledas
- 2 puodeliai paprasto arba apelsinų skonio gazuoto vandens
- Apelsinų griežinėliai, papuošimui
Kryptys
Užvirinkite 6 puodelius vandens, įpilkite džiovintų hibisko žiedų ir saldiklio, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes. Į butelį ar stiklainį įdėkite apelsino žievelę, žvaigždinį anyžių ir cinamono lazdelę. Hibisko mišinį nukoškite ir užpilkite ant butelyje esančių prieskonių. Leiskite visiškai atvėsti, tada uždenkite ir šaldykite iki 10 dienų.
Galite mėgautis tuoj pat, tačiau laikui bėgant skoniai sustiprės. Prieš patiekdami pašalinkite prieskonius. Norėdami patiekti, į aukštą stiklinę įpilkite susmulkinto ledo, ant ledo užpilkite 1 puodelį hibisko mišinio, užpilkite maždaug 1/4 puodelio gazuoto vandens ir papuoškite apelsino skiltele.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 17; Bendras riebalų kiekis: 0 g; Iš viso angliavandenių: 4g; maistinės skaidulos: 1g; Cukrus: 3 g; Baltymai: 0 g
IMBERIŲ CITRUSŲ MOKTAILIS
Atsigaivinkite su šiuo putojančiu imbiero citrusinių vaisių kokteiliu su aštriu citrusinių vaisių ir prieskonių mišiniu.
Ingredientai (8 porcijoms)
- 1 puodelis cukraus
- Vienas 4 colių gabalas nulupto ir supjaustyto šviežio imbiero
- 1 1/3 puodelio šviežių citrinų sulčių (iš maždaug 6 citrinų), plius skiltelės papuošimui
- 34 uncijos. arba 1 litras atšaldytos sodos
Kryptys
Nedideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies pakaitinkite cukrų ir 1 puodelį vandens. Maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite imbierą ir nukelkite nuo ugnies, palikite 30 minučių pastovėti.
Supilkite į ąsotį, kad pašalintumėte imbierą, ir įmaišykite citrinos sultis. Atvėsinkite mažiausiai 4 valandas. Įpilkite sodos, išmaišykite, supilkite į ledu užpildytas taures ir papuoškite citrinos skiltelėmis.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 111; Bendras riebalų kiekis: 0 g; Iš viso angliavandenių: 28g; maistinės skaidulos: 0g; Cukrus: 26 g; Baltymai: 0 g
ŠOKOLADINĖ-VYŠNĖS PURKŠTĖLĖ
Mėgaukitės putojančiu saldžiųjų vyšnių sirupo ir sodraus šokolado mišiniu, kad gautumėte nepakartojamą skanėstą.
Ingredientai (2 porcijos)
- 1 puodelis šaldytų saldžiųjų vyšnių ir dar daugiau papuošimui
- 1/2 stiklinės vandens
- 2 šaukštai cukraus arba saldiklio
- 1 šaukštelis. šokolado ekstraktas
- 1 šaukštelis. vanilės ekstraktas
- Ledo kubeliai
- 1 puodelis gazuoto vandens
Kryptys
Į puodą įpilkite 1/2 puodelio vandens ir sumaišykite vyšnias bei cukrų. Užvirkite ir virkite, kol vyšnios suminkštės. Susmulkinkite vyšnias, kad išsiskirtų sultys, tada perkoškite sirupą per smulkų tinklelį.
Mažame skysčio matavimo puodelyje sumaišykite 1/4 puodelio vyšnių sirupo su šokolado ir vanilės ekstraktais. Supilstykite į stiklines, užpildytas ledo kubeliais, užpilkite gazuotu vandeniu ir papuoškite vyšniomis.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 80; Bendras riebalų kiekis: 0 g; Iš viso angliavandenių: 19g; maistinės skaidulos: 1g; Cukrus: 18g; Baltymai: 0 g
Prieskonių OBUOLIŲ KRŪMŲ MOKTAILIS
Tai gali būti vienas geriausių rudens kokteilių receptų. Obuolių krūmas reikalauja sezoninių ingredientų ir šildančių prieskonių. Tai aštrus ir saldus obuolių, prieskonių ir apelsinų žievelės užpilas, sumaišytas į nealkoholinį purkštuką.
Ingredientai (18 porcijų)
- 2 dideli obuoliai
- 3/4 puodelio obuolių sidro acto
- 2 valg. šviežio imbiero, susmulkinto
- 1 apelsinas
- 2/3 stiklinės medaus
- 3 cinamono lazdelės
- 2 gvazdikėliai
Kryptys
Smulkiai supjaustykite obuolius, išmeskite šerdį ir sudėkite į didelį dubenį. Įpilkite acto, imbiero ir apelsino žievelės. Lengvai sutrinkite mišinį maišytuvu arba trintuvu.
Puode užvirinkite 1 puodelį vandens, medų, cinamono lazdeles ir gvazdikėlius. Supilkite ant obuolių mišinio. Leiskite atvėsti, tada uždenkite ir šaldykite 2–3 dienas.
Kietąsias medžiagas nukoškite ir skystį supilkite į didelį butelį ar stiklainį. Laikyti šaldytuve neribotą laiką.
Norėdami pagaminti nealkoholinį purkštuvą, į stiklinę įpilkite ledo ir gazuoto vandens, įdėkite 2 šaukštus obuolių krūmo ir išmaišykite.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 76; Bendras riebalų kiekis: 1 g; Iš viso angliavandenių: 19g; maistinės skaidulos: 4g; Cukrus: 11 g; Baltymai: 1g
GREIPFRUITŲ-ROZEMARINŲ MOKTAILIS SPRITZ
Šis aštrus greipfrutų-rozmarinų gurkšnelis yra puikus rudens kokteilis.
Ingredientai (Sirupas – 4 porcijoms; gėrimas – 1)
Sirupui:
- 1/4 puodelio medaus
- 2 rozmarino šakelės
Už 1 kokteiliuką:
- ¼ rozmarino/medaus sirupo
- 3 uncijos. šviežių greipfrutų sulčių
- 1 oz. laimo sultys
- Putojantis vanduo, į viršų
Kryptys
Mažame puode užplikykite medų ir rozmarino šakeles 1/2 puodelio vandens. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti. Išimkite rozmariną. (Šis sirupas pagamina 4 gėrimus.)
Užpildykite stiklinę ledo, tada įpilkite greipfrutų sulčių, laimo sulčių ir 1 arba 2 šaukštus rozmarinų sirupo. Gerai išmaišykite, tada užpilkite putojančiu vandeniu. Papuoškite greipfruto skiltelėmis ir rozmarino šakelėmis.
Numatoma Nutriton informacija
Kalorijos: 105; Bendras riebalų kiekis: 0; Iš viso angliavandenių: 28; maistinės skaidulos: 0g; Cukrus: 26 g; Baltymai: 1g
DUK
Kaip padaryti, kad kokteiliai atrodytų vizualiai patrauklūs?
Kad kokteiliai būtų vizualiai patrauklūs, atsižvelkite į šiuos patarimus:
- Pridėkite spalvingų garnyrų, pavyzdžiui, vaisių griežinėlių, žolelių ar valgomų gėlių.
- Naudokite stilingus ar unikalius stiklinius indus, kad pakeltumėte pristatymą.
- Kurkite savo gėrimą sluoksniais naudodami skirtingas spalvas ir tekstūras.
- Jei norite elegantiško prisilietimo, naudokite skaidrius ledo kubelius ar rutulius arba užšaldykite vaisius ledo viduje.
- Stiklo apvadą papuoškite cukrumi, druska ar spalvotais pabarstukais.
Koks yra populiariausias kokteilis?
Vienas iš populiariausių kokteilių yra Shirley šventykla. Dėl saldaus ir aštraus skonio jis yra nuolatinis mėgstamiausias.
Kokia yra pagrindinė kokteilių formulė?
Viena iš pagrindinių kokteilių formulių gerai subalansuotam kokteiliui yra 4:1:1 santykis:
- 4 dalys bazinio skysčio (sultys, soda arba vanduo)
- 1 dalis rūgščių ingredientų (citrusinių vaisių sultys)
- 1 dalis saldžių ingredientų (saldiklio arba sirupų)
Norėdami pagerinti skonį ir papuošti, galite pridėti šviežių vaisių, žolelių ar prieskonių.
Kuris kokteilis skaniausias?
Geriausi kokteilių receptai dažnai priklauso nuo jūsų skonio ir pageidavimų. Tačiau populiarus pasirinkimas yra citrusinis grynas mojito arba kreminis piña colada kokteilis. Bet jei jums patinka vaisiniai ar aštrūs skoniai, galbūt norėsite išbandyti kokteilius, tokius kaip agurkų laimo mėtų aušintuvas, melionų ar uogų purkštuvai arba burnoje tirpstantis imbierinis limonadas.
Kaip pasigaminti sveiką kokteiliuką?
Pradėkite nuo pagrindo, pavyzdžiui, putojančio vandens, žolelių arbatos ar kokosų vandens – visi mažai kaloringi produktai, suteikiantys drėkinimo ir skonio. Įpilkite šviežiai spaustų citrusinių vaisių sulčių, pvz., citrinų, žaliųjų citrinų ar apelsinų, kad gausite vitamino C. Įdėkite sumaišytų uogų, kad suteiktumėte natūralaus saldumo ir antioksidantų.
Kokie yra kokteilių maišymo būdai?
Jei norite gerai išmaišyti kokteiliuką, naudokite plaktuvą, pripildytą ledo. Tai padeda sumaišyti skonius ir atvėsinti gėrimą. Taip pat naudokite maišytuvą, kad švelniai sutraiškytumėte vaisius, žoleles ar prieskonius. Tai išlaisvins jų skonį, suteiks jūsų kokteiliui gylio ir sudėtingumo.
Norėdami, kad kokteilis būtų įdomesnis, pabandykite sudaryti sluoksnius iš savo ingredientų ir skonių. Eksperimentuokite su spalvingais ingredientais ir būkite kūrybingi dekoruodami. Taip jūsų gėrimas bus vizualiai patrauklus ir kvapnus, o kiekvienas elementas išryškės kiekviename gurkšnyje.
Įrašas 7 kūrybingi kokteilių receptai, kuriuos norėsite gerti visą laiką, pirmą kartą pasirodė „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.