
Lašiša yra puikus sveikųjų riebalų, tokių kaip omega-3, šaltinis. Kai pomidorų salsa atrodo pernelyg nuobodi, išbandykite šią mandarinų salsą, kurios sezonas yra žiemą. Saldūs, aštrūs vaisiai yra sultingi ir spalvingi, todėl puikiai tinka pikantiškai lašišos filė. Derinkite su mėgstamomis pilno grūdo grūdais ir traškiomis daržovėmis, kad gautumėte skanų ir subalansuotą maistą!
Skrudinta lašiša su mandarinų salsa
Ingredientai
- 2, 4 uncijos lašišos filė
- 1 šaukštelis čili miltelių
- 1/4 šaukštelio košerinės druskos
- 2 mandarinai, nulupti ir susmulkinti
- 1 jalapeño pipiras, susmulkintas
- 2 šaukštai laiškinio laiško, susmulkinti
- 1 valgomasis šaukštas šviežių laimo sulčių
- 2 šaukštai šviežios kalendros, susmulkintos
Kryptys
Įkaitinkite orkaitę iki 400ºF (204ºC). Lašišos filė sudėkite ant nedidelės kepimo skardos, oda žemyn. Puodelyje sumaišykite čili miltelius ir druską ir pabarstykite ant lašišos. Skrudinkite apie 12-15 minučių arba kol pasieks vidinę 145ºF temperatūrą
Norėdami gaminti salsą, nedideliame dubenyje sumaišykite apelsinus, jalapeño, laiškinius svogūnus, laimus ir kalendrą ir išmaišykite. Pagamina 3/4 puodelio salsos.
Porcija: 2 | Porcijos dydis: 1 filė ir 6 šaukštai salsos
Mityba (vienai porcijai): Kalorijos: 269; Bendras riebalų kiekis: 13 g; Sotieji riebalai: 3g; mononesočiųjų riebalų: 4g; polinesočiųjų riebalų: 4g; Cholesterolis: 60 mg; natris: 405 mg; Angliavandeniai: 14g; maistinės skaidulos: 2g; Cukrus: 10 g; Baltymai: 24 g
Iš pradžių paskelbta 2019 m. vasario 26 d.; Atnaujinta 2025 m. gruodžio mėn
Įrašas Skrudinta lašiša su mandarinų salsa pirmą kartą pasirodė „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.