
Pažvelkime į tai-„fridge “organizacija nėra vien tik verta„ Insta “išvaizda. Tai gali padaryti ar sugriauti jūsų sugebėjimą išlaikyti sveiką mitybą. Gerai organizuotas šaldytuvas taip pat gali padėti sutaupyti pinigų ir sumažinti maisto atliekas (3, 4).
Aš, kaip dietologas, dirbau su tiek daug klientų, kurie apsipirkinėja maisto prekių, su geriausiais ketinimais. Vienintelė bėda yra tai, kad jie pamiršta apie šviežius produktus, įklijuotus šaldytuvo gale namuose. Ir mes visi galime susieti su neatpažįstamu mokslo eksperimentu, kurį atskleidžiame iš šaldytuvo galo.
Štai ko išmokau: netvarkingas šaldytuvas gali sukelti paskutinės minutės išėmimą, nes nerandate to, ko jums reikia. Tai yra dviguba jūsų piniginei: jūs išleidžiate pinigus paėmimui ir švaistavote pinigų maisto produktams, kurie sugadina prieš jas naudodamiesi.
Turėdami nedidelę strategiją, galite sukurti sistemą, kuri palaiko matomą maistą, šviežią ir pasiruošę eiti.
Čia yra keletas mano mėgstamiausių patarimų, kurie padės jums išlaikyti šaldytuvą, sumažinti atliekas ir visą savaitę paruošti sveikesnį, be streso maistą.
Šaldytuvo organizacijos mokslas
Tai, kaip jūs laikote maistą savo šaldytuve, gali gaminti ar sugadinti jo šviežumą. Tai gali turėti įtakos jūsų sveikatai ir piniginei (4). Maisto produktai, tokie kaip vaisiai, daržovės ir pieno produktai, turi skirtingas idealias laikymo sąlygas, o padėję juos į netinkamą vietą, jie gali greičiau pasidaryti blogą (1).
Pavyzdžiui, labai greitai gendantys daiktai, tokie kaip pienas, geriausiai laikomi vidurinėje lentynoje, kur temperatūra yra nuosekliausia (5). Tuo tarpu daržovės geriausiai veikia traškesniuose stalčiuose, kur yra daugiau drėgmės (5). Savo šaldytuvo organizavimas atsižvelgiant į tai padeda išsaugoti gaivumą, todėl maistas nesikeičia anksčiau, nei turėtų (5). Bet daugiau apie visa tai šiek tiek.
Organizuotas šaldytuvas taip pat gali nustumti jus į sveikesnį pasirinkimą (2). Kai matomi švieži, paruošiami užkandžiai, pavyzdžiui, supjaustytos daržovės, hummus ar graikiškas jogurtas, yra matomi ir lengvai prieinami, daug labiau linkę į juos patraukti, užuot pasiekę mažiau maistingų variantų (2).
Apie ekspertus
Samantha Cassetty, MS, RDyra nacionaliniu mastu pripažintas maisto ir mitybos ekspertas, žiniasklaidos asmenybė, mitybos konsultantas ir autorius. Cassetty yra buvęs gero namų tvarkymo mitybos direktorius ir knygos bendraautorius Cukraus šokas.
Denise Hernandez, Rd, yra „MyFitnessPal“ maisto duomenų kuratorius. Denise baigė mitybos magistro laipsnį Teksaso moters universitete. Jos dėmesio centre yra suaugusiųjų ir vaikų svorio valdymas, moterų mityba ir lėtinių ligų valdymas.
Maisto paruošimo šaldymo organizacijos ryšys
Maistų planavimas ir šaldytuvo organizavimas eina kartu.
Kai jūsų šaldytuvas yra tvarkingas ir organizuotas, lengviau pamatyti tai, ką turite, suplanuokite maistą aplink tuos ingredientus ir venkite per daug (2).
Be to, tai daro sveiką mitybą patogesnę-jei jūsų užkandžiai ir valgymo kabės yra lengva patraukti, mažiau linkę pasiekti perdirbtus variantus.
Vienas įrankis, kuris gerai poruojasi su šaldytuvo organizavimu, yra „MyFitnessPal“, kuris padeda sekti patiekalus ir priimti sąmoningus sprendimus. Planuodami iš anksto (tai daro patiekalų planuotojas!) Ir išlaikydami šaldytuvą, kuriame yra atsargų ir organizuota su paruoštais ingredientais, jūs pasiryžote sėkmingai.
Maitinimo paruošimo ir saugojimo patarimai
- Naudokite skaidrias, sukraunamas šiukšliadėžes. Laikykite kuokštelinius ingredientus, tokius kaip virti grūdai, baltymai ir skrudintos daržovės, lengvai matomuose induose, kad būtų galima greitai surinkti maistą. „Tai leidžia lengviau pamatyti tai, ką turite, ir rasti tai, ko jums reikia“, – sako Denise Hernandez, MS, RD, LD, „MyFitnessPal“ dietologė.
- Išbandykite konteinerius su skyriais. Tai puikiai tinka maistui, ruošiant ištisus patiekalus, padedant valdyti porcijas ir išlaikyti maisto produktus maišyti.
- Laikykitės sveikų užkandžių akių lygyje. Padėkite šviežius vaisius, kietai virtus kiaušinius ar mažus gvakamolio indus, kur juos pirmiausia pamatysite, todėl lengviau griebti ką nors maistingo, vengiant maisto atliekų (2).
- Etiketės ir datos likučiai. Paprastas lipdukas ar sauso erosas žymeklis padeda sekti, ką pirmiausia reikia valgyti, mažinant maisto atliekas.
Truputį planuojant ir organizuojant šaldytuvą, galite tapti įrankiu, kuris palaiko jūsų sveikatos tikslus, o ne chaotišką juodąjį skylę, kurioje yra pamirštų ingredientų.
Šaldytuvo zonos paaiškintos: kur laikyti įvairius maisto produktus
Tinkama šaldytuvo organizacija padeda išlaikyti maisto saugą ir šviežumą, tuo pačiu lengviau rasti tai, ko jums reikia (1).
„Padalinkite savo šaldytuvą į įvairių rūšių maistą, pavyzdžiui, vaisius, daržoves, pieną, baltymus ir likusius. Tai leis lengviau rasti tai, ko jums reikia, ir užkirsti kelią maistui pasiklysti už kitų maisto produktų“, – sako Hernandez (2).
Čia yra geriausias būdas sutvarkyti savo šaldytuvą.
Viršutinė lentyna
Tai yra šilčiausia šaldytuvo lentyna, todėl geriausia paruošti valgyti maistą, įskaitant (5):
- Nenaudojami gėrimai
- Riešutai
- Riešutų sviestas
- Sėklos


Vidurinės lentynos
Ši sritis palaiko nuoseklią, vėsią temperatūrą, todėl ji yra ideali tam tikriems greitai gendančioms maistui, pavyzdžiui, (5):
- Pienas
- Sūris
- Jogurtas
- Kotedžo sūris
- Kiaušiniai
- Paruošti maisto produktai
- Likučiai
Apatinė lentyna
Tai yra šalčiausia šaldytuvo dalis, todėl čia priklauso jūsų žalias maistas. Visada laikykite žalią maistą ant dėklo arba į nuotėkį atsparią talpyklą, kad sultys negalėtų lašėti ant kitų maisto produktų ir sukelti kryžminį užteršimą (5).
- Žalia mėsa
- Neapdoroti naminiai paukščiai
- Neapdorotos jūros gėrybės
CRISPERS stalčiai
Šie stalčiai kontroliuoja drėgmės lygius, kad vaisiai ir daržovės būtų šviežios ilgiau (5). Štai kaip rūšiuoti savo produkciją (5).
- Naudokite didelio drėgnumo stalčių daržovėms, kurios lengvai vylinasi, pavyzdžiui, lapiniai žalumynai, brokoliai ir morkos.
- Laikykite vaisius, tokius kaip obuoliai ir uogos, esančios žemo drėgnumo stalčiuose.
Durų lentynos
Šaldytuvo durys yra šilčiausia sritis (6). Tai netinka temperatūrai jautriems daiktams, tokiems kaip pienas ar kiaušinis, net jei jūsų šaldytuve yra kiaušinių skyrius šioje zonoje (6). Vietoj to, naudokite lentynas (6):
- Pagardai
- Neišleidžiami gėrimai
Išmaniųjų saugojimo sprendimai, siekiant išvengti maisto atliekų
Maisto konteinerių ženklinimas ir pažintys gali jaustis kaip papildomas žingsnis, tačiau tai yra labai naudinga mažinant atliekas ir primenant jums tam tikrus daiktus (7).
Aiškiai pažymėdami, kas yra viduje ir kada jis buvo paruoštas ar įsigytas, žinote, ką pirmiausia reikia naudoti (7).
Tai mane veda Pirmiausia pirmiausia išeinantis metodas. Tai apima jūsų maisto organizavimą, kad senesni daiktai būtų dedami priekyje, o už jų yra saugomi naujesni daiktai (7). Tai skatina naudoti senesnį maistą prieš atidarant ką nors naujo, neleidžiant pamiršti daiktų ir baigiamųjų (7).
Kita mano naudojama sistema yra Panašių elementų sugrupavimas. Graikiniai riešutai saugomi šalia anakardžių. Visi atskiri jogurto konteineriai eina toje pačioje vietoje. Tokių daiktų sugrupavimas leidžia greitai pamatyti tai, ką turite po ranka.
Dažnai užduodami klausimai (DUK)
Kokia ideali šaldytuvo temperatūra maisto saugai?
Idealios šaldytuvo temperatūra yra 40 ° F (1). Šis diapazonas palaiko greitai gendantį maistą šviežią, tuo pačiu sulėtindamas kenksmingų bakterijų augimą, kuris gali sukelti ligų maistą (1). Aš naudoju šaldytuvo termometrą ant vidurinės lentynos, kad įsitikinčiau, jog jis išlaiko tinkamą temperatūrą.
Kaip dažnai turėčiau valyti šaldytuvo ir kokius valymo priemones turėčiau naudoti?
Nuvalykite bet kokius išsiliejimus, kai tik jie įvyks naudojant indą su švelniu muiluotu vandeniu arba vandens ir acto tirpalu (1). Be to, nėra nustatytų taisyklių, tačiau turėtumėte ją reguliariai valyti, kad išvengtumėte kvapų ir užkirstumėte kelią bakterijų augimui (1).
Kiek laiko galiu laikyti likusius?
Daugelis likučių paprastai galima laikyti šaldytuve tris – keturias dienas (7). Pažymėkite juos, kai grįšite namo, pažymėdami datą, kurią juos reikia valgyti (7).
Kokie maisto produktai niekada neturėtų eiti šaldytuve?
Maisto produktai, tokie kaip pomidorai, bulvės, svogūnai, česnakai ir sveiki melionai, niekada neturėtų eiti į šaldytuvą. Šaltis gali paveikti jų skonį, tekstūrą ar brandinimo procesą (8). Vietoj to, laikykite juos vėsioje, sausoje vietoje, kad būtų geriausios kokybės. Duona yra dar vienas daiktas, kurį geriausia palikti iš šaldytuvo, nes joje greičiau užklupta (8). Galite laikyti jį ant prekystalio arba šaldiklyje (8). Be to, nedėkite medaus į šaldytuvą, nes jis gali sudaryti kristalus (8).
Kaip išvengti lapinių žalumynų per greitai?
Laikykite juos konteineryje, išklotu popieriniu rankšluosčiu, kad absorbuotų drėgmės perteklių (9). Be to, laikykite juos traškesniame šaldytuvo stalčiuje (5). Norėdami iš anksto nuplauti žalumynus, paprasčiausiai išlyginkite indą sausu popieriniu rankšluosčiu, kad išlaikytumėte šviežumą.
Esmė
Pagalvokite apie savo šaldytuvą kaip gerai organizuotą spintelę. Kai viskas turi nurodytą vietą, lengviau rasti tai, ko jums reikia, be vargo sudėkite maistą ir venkite pamiršti tai, ką jau turite.
Kaip ir netvarkinga spinta gali sukelti pamirštą aprangą ir paskutinės minutės pirkinius, dėl netvarkingo šaldytuvo gali nepamiršti šviežių ingredientų, dėl kurių atsirasite maisto atliekos ir nereikalingas pasirinkimas (7).
Tačiau naudodamiesi keliomis paprastomis sistemomis, tokiomis kaip maisto produktų kaupimas jų idealiose zonose, naudojant skaidrias šiukšliadėžes ir laikydamiesi pirmojo „First Out“ metodo, galite sukurti šaldytuvą, kuris tinka jums ir jūsų tikslams (7).
Naudodamiesi šiomis saugojimo strategijomis, jūs praleisite mažiau laiko ieškodami ir daugiau laiko mėgaudamiesi lengvais, skaniais patiekalais, kad būtų lengviau pasiekti svorio metimą ir sveikatingumo tikslus.