
Koks yra augalinės mėsos poveikis priešlaikiniam brendimui, vaikystės nutukimui ir klubo lūžių rizikai?
Kaip pažymėta redakcijoje Amerikos medicinos asociacijos žurnalas Apie augalinę mėsą, jei žiūrite tik į įprasto mėsainio mitybos faktų informaciją, palyginti su mėsa ar neįmanomu mėsainiu, kaip matyti čia ir 0:20 mano vaizdo įraše. Tyrimą atlikti augaliniai mėsos pakaitalainebūtinai galėtumėte numatyti pasekmes sveikatai be papildomų tyrimų.
Vis dėlto daugiau nei šimtmetį turėjome augalų pagrindu pagamintą mėsą, kaip matote šiame skelbime, kad „gerai valgytumėte“, žemiau ir 0:35. vaizdo įrašas. Dr John Harvey Kellogg 1899 m. Pateikė „Protoze“, kurį jis pavadino „šiuolaikine daržove mėsa“, patentą.
Be abejo, tokie produktai kaip „Tempeh“ ir „Tofu“ buvo valgomi visoje Azijoje šimtmečius, tačiau aš manau, kad jie yra savaime suprantami kaip atskiri maisto produktai, o ne produktai, tyčia sukurti taip, kad imituotų mėsos skonį ir tekstūrą. Su tokia turtinga istorija, grįžtant į „Prose-Proteena“ dienas-dar vienas puikus skelbimas čia ir 1:06 m. Mano mano vaizdo įrašas– Jūs manote, kad bus keletas vartotojų tyrimų, ir iš tikrųjų yra.
Pavyzdžiui, tyrėjai nustatė, kad mergaitės, kurios valgo mėsą, gali pradėti savo mėnesius šešis mėnesius anksčiau nei merginos, kurios to nedaro. Ar ankstesnės menstruacijos, nes mergaitės valgydamos mėsą valgydavo daug baltymų ir riebalų? Ne, nes vegetariškos merginos, kurios vietoj valgė mėsos analogus, tokias kaip daržovių mėsainiai ir vegetariškos šunys, galėjo atidėti menstruacijas devynis mėnesius. Žinoma, sunku erzinti, kiek tai tik vengia mėsos, tačiau, palyginti su merginomis, kurios kelis kartus per savaitę valgė mėsą, tie, kurie kelis kartus per dieną valgė mėsą, turėjo žymiai ankstesnį pirmųjų menstruacijų amžių. Tai gali padėti paaiškinti, kodėl vaikystės mėsos vartojimas yra susijęs su krūties vėžiu vėliau, nes kuo anksčiau jūs pradedate mėnesinius, tuo didesnė jūsų gyvenimo rizika.
Dabar pats nutukimas gali prisidėti prie ankstyvojo merginų brendimo pradžios, taigi tai gali būti dar vienas veiksnys. Tyrimai rodo, kad „vegetariški vaikai yra linkę būti lengvesni ir lieknesni nei ne vokeariški vaikai“, tačiau daržovių vaikai apskritai nėra mažesni. Vegetariški berniukai ir mergaitės gali būti maždaug colio aukštesni už jų klasės draugus; Jie tiesiog nėra tokie platūs. Taigi, tai, kad mergaitės, kurios valgo augalinę mėsą, gali būti mažiau linkusios patirti priešlaikinį brendimą, iš dalies gali būti todėl, kad jos buvo lieknesnės.
Iš tiesų, kaip parodyta čia ir 2:48 mano vaizdo įrašasVaikystės nutukimo tyrimai nustatė, kad, palyginti su augaline mėsa, mėsos suvartojimas padidina moksleivių šansus, palyginti su augaline mėsa. Dabar sveiki augalų baltymų šaltiniai, tokie kaip pupelės, daro dar geriau ir yra susiję su perpus sumažinant vaikų antsvorio turinčius tikimybę.
Štai kodėl aš laikau augalinę mėsą, pavyzdžiui, neįmanomą mėsainį ir už mėsos ribų, labiau naudingą žingsnį link sveikesnės dietos, o ne „Endgame“ idealo. Toks pats baltymų kiekis pupelių burrito būtų geresnis beveik visais būdais, kaip matote čia ir 3:05 mano mano vaizdo įrašas.
Panašiai, kalbant apie klubo lūžių riziką, „Adventistis Health“ tyrime-2, kuris daugelį metų sekė dešimtis tūkstančių vyrų ir moterų, tyrėjai nustatė, kad augalinės mėsos kasdienis vartojimas atrodė sumažinęs klubo lūžių riziką beveik perpus, bet per dieną dar labiau padidėjo, o „The“-„Tirps“, „Skirtant žirnius“, „Chickpeas“ ir „Lentils“.
Tai yra ketvirtasis iš devynių dalių serijos apie augalinę mėsą. Jei praleidote pirmuosius tris, žiūrėkite susijusius įrašus žemiau.
Stebėkite: