
50 skirtingų augalų pagrindu pagamintos mėsos aplinkos vertinimai rodo, kad jie yra žymiai tvaresni nei gyvūnų mėsa.
„Vis daugiau sutarimo, kad perėjimas prie sumažėjusios mėsos vartojimo ir daugiau augalų pagrįstos dietos yra pagrindinis bruožas, skirtas spręsti svarbius sveikatos ir tvarumo iššūkius“, su kuria susiduria žmonija, tačiau mano vaizdo įraše esanti grafikas žemiau ir 0:25 mano vaizdo įraše ir 0:25. Augalinių mėsos pakaitalų poveikis aplinkai rodo, kad padidėjo pasaulinės mėsos vartojimo trajektorija.
Remiantis Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos, „turėsime dvigubai padvigubinti mėsos ir pieno produktų gamybą, kad patenkintume numatytą gyvūnų baltymų paklausą 2050 m.“ Tačiau mes turėtume padaryti visiškai priešingai, kad apimtume ekologinę žalą ir „gyvulių poveikį aplinkai“.
„Beveik kiekviena patikima prognozė rodo, kad jei turėsime galimybę tvariai susitikti su būsimu maistu, sumažinti mūsų mėsos suvartojimą bus be galo svarbu“.
Labiau centralizuotos vyriausybės gali būti veiksmingos darant įtaką vartojimo įpročiams. Pavyzdžiui, „Kinijos vyriausybė apibūdino planą sumažinti savo piliečių mėsos suvartojimą 50%“, tačiau kadangi pagrindiniai pasaulinės mėsos vartojimo varikliai yra tokie veiksniai kaip didėjančios pajamos, urbanizacija ir Vakarų kultūra, „pagrindiniai identifikuoti vairuotojai Mėsos poreikį sunku daryti įtaką tiesioginės politikos intervencijai. “ Taigi, mes turime kreiptis į savo bylą tiesiogiai vartotojui. Tačiau informacijos ir švietimo gali nepakakti. Mums gali prireikti „padidėjusio paruoštų augalinių produktų prieinamumo“.
Pernelyg dažnai, atskirai, „etika ir tvarumas neturi daug galimybių vartotojų pasaulyje … daugelis vartotojų atrodo kurčiai etiniams argumentams … (tai) greitai pamirštami, kai perkate maistą“. Kalbant apie „vartotojų suvokiamas kliūtis laikytis augalinės dietos“, didžiausia kliūtis gali būti tiesiog „mėsos įvertinimas“, mėgaujantis mėsos skoniu. Taigi, jei norime, kad žmonės pereitų prie augalinių variantų, „vegetariškų patiekalų skonį, struktūrą ir maistinę vertę būtų galima sukurti siekiant labiau sekti mėsos valgytojų pageidavimus“. Kodėl verta kurti vegetarišką mėsainį, visų pirma vegetarams? Jie jau nevalgo mėsos. Kai Patrickas Brownas įkūrė neįmanomą maisto produktą, „jo tikslas buvo sukurti tai, ką pasakytų mėsainių mėgėjas, yra geresnis nei bet kuris mėsainis, kurį jie kada nors turėjo.“ „Taip pat rinkoje yra„ The Beyond Burger “, kurį sukūrė„ Beyond Meat “, įmonė, įkurta kompanija. Klimato pokyčiams spręsti kuriant veganiškus produktus be mėsos ir gyvūnų šalutinių produktų “, kurie yra„ sultingi, mėsingi ir skanūs “.
Bet ar jie geresni klimatui? Jei taip, kiek geriau? Gerbiamos grupės paskelbė aplinkos gyvavimo ciklo vertinimus, apimančius neįmanomą mėsainį ir „Beyond Burger“. vaizdo įrašas.
Iš tiesų, pereinant prie augalinės mėsos varianto, neįmanomo mėsainio ir „Beyond Burger“ sumažina šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą, žemės naudojimą ir vandens pėdsakus maždaug 90 procentų, palyginti su jautiena.
Panašios gyvenimo ciklo analizė buvo atlikta su daugiau nei 50 skirtingų augalų pagrindu pagamintų mėsos. Visi tokie tyrimai nustatė, kad jie yra žymiai tvaresni nei mėsos ir perdirbtų mėsos produktai, neturintys realių šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) išmetimų, pastebėtų tarp skirtingų baltymų šaltinių, naudojamų augalinėje mėsoje, tiek kviečių, nei sojos ar kitokio, nei kitame. . Nors akivaizdu, bet kokie produktai, kuriuose yra kiaušinių, būtų žymiai blogesni su „žymiai didesniu ŠESD kiekiu“.
Dabar, žinoma, jei mes nuvyktume tiesiai prie neperdirbtų žirnių ir sojų pupelių, iš kurių gaminami ne tik ir neįmanomi mėsainiai, mes negausime tik 90 procentų mažesnio poveikio aplinkai, bet maždaug 99 procentų mažesnį poveikį. Tačiau šis poveikis sumažėja iki nulio, jei niekas nenori jo valgyti.
Apžvalgoje apie mėsos alternatyvų vartotojų tyrimus nustatyta, kad nors tokios sumetimai kaip „sveikatos, aplinkos ir gyvūnų gerovės aspektai gali įtikinti vartotojus ir paveikti jų sprendimą išbandyti mėsos pakaitalą, išvaizda ir tų mėsos pakaitalų skonis yra esminiai jų vartojimo veiksniai, susiję su jų vartojimo veiksniais Reguliarus pagrindas “.
Įdomu tai, kad šiomis dienomis augaliniai maisto produktai iš tikrųjų gali pakilti. Tyrėjai davė visaėdžių kolegijos studentų tiek gyvūnų, tiek augalinius šokoladinį pieną, makaronus ir sūrį, vištienos konkursus ir kotletus, tačiau jiems pasakė, kad jie iš tikrųjų yra pagaminti iš augalų. Tyrėjai „stebėtinai ir netikėtai nustatė, kad kai tiriamieji paragavo maisto ir įvertino, kiek jiems patiko skonis, tiems, kuriems buvo pasakyta, kad maistas buvo veganiškas, maistui labai patiko geriau nei tiems, kuriems buvo pasakyta, kad maistas buvo gyvūno kilmės. Taigi, galvojant, kad maistas buvo veganas, iš tikrųjų padidino to maisto skonį. “
Tačiau kitos demografinės priemonės gali skirtingai reakcijai, tačiau tokiu atveju visada yra „tvarumo pagal pastatą“, naudojant sumaišytus produktus, kurie kai kuriuos gyvūnų baltymus pakeičia augalų baltymams. Neseniai tokie „hibridiniai produktai (mėsos analogai, kuriuose dalis mėsos keičiama augaliniais ingredientais) padarė daug žadantį įėjimą“, tiek, kad Perdue ir Tyson, du pagrindiniai mėsos gamintojai, girtis augalų įtraukimu baltymai į jų sumaišytus produktus, kaip matote čia ir 4:41 mano vaizdo įrašas.
Tai yra iš pirmųjų iš devynių vaizdo įrašų iš serijos apie augalinę mėsą, į kurią įeina pavadinimai, pateikiami žemiau esančiuose susijusiuose įrašuose.
Norėdami sužinoti apie maisto ir klimato pokyčius, skaitykite dietą ir klimato pokyčius: audros paruošimą.