
Sužinokite, kodėl sorgas yra vienas iš mano mėgstamiausių naujų grūdų.
„Nepaisant to, kad vaidino svarbų vaidmenį Afrikoje ir Azijoje kaip kuokštelinius grūdus, Sorghum tik neseniai tapo potencialiu žmonių maisto šaltiniu išsivysčiusiame pasaulyje“. Tai nėra tik pagrindiniai grūdai daugelyje pasaulio vietų, bet ir „kritiškos liaudies medicinos“ tradicijose. Kokia gali būti jos nauda sveikatai? Yra keletas in vitro duomenų iš bandomųjų vamzdžių ir Petri patiekalų, taip pat in vivo duomenis, reiškiančius „gyvąjį“ laboratoriniuose gyvūnuose, tačiau tik per pastarąjį dešimtmetį pradėjome matyti bandymus su žmonėmis.
Vieno tyrimo metu dalyvių buvo paprašyta valgyti sorgo blynus ar kukurūzų blynus vakarienei kiekvieną dieną tris savaites. Abi grupės savo cholesterolio kiekyje matė reikšmingą, nuo 20 iki 30 procentų, tačiau visiems dalyviams taip pat buvo „prašoma nevartoti kiaušinių ir kitų cholesterolio stiprinančių maisto produktų“, taigi tai galėjo labai gerai atlikti vaidmenį.
Kitame tyrime buvo naudojami sausainiai. Tie, kurie valgo sorgo sausainius, teigė, kad jautėsi labiau sotus nei tada, kai valgė kviečių sausainius, tačiau tai „neišvertė suvartojimo skirtumų vėlesniame ad-libitum (viskas, ką galite valgyti) patiekalą“. Taigi, ar svarbu, kad jie subjektyviai jautėsi labiau sotus, jei tai nesukėlė jų valgyti mažiau? Nenuostabu, kad bandant, tie, kurie valgo sorgo ir kviečių sausainius, neprarado jokio svorio, nors duomenys yra šiek tiek sumaišyti. Neseniai atliktame tyrime padaryta išvada, kad „sorgas gali būti svarbi žmonių svorio metimo strategija“. Tačiau sorgo grupės nariai iš tikrųjų neprarado daugiau svorio. Vis dėlto jie suvalgė dar šimtus kalorijų per dieną ir vis tiek prarado daugiau kūno riebalų, kaip matote žemiau ir 1:41 mano vaizdo įraše Sorgo nauda sveikatai.
Tai gali būti dėl didesnio jų skaidulų vartojimo ar kitų gėrybių vartojimo, pavyzdžiui, atsparaus sorgo krakmolo. Transporto priemonė, kuria tyrėjai naudojo, buvo dirbtinai skonio, spalvotas ir saldintas gėrimų miltelių mišinys vandens, pieno miltelių ir sorgo ar kviečių miltų. Tai gali būti naudinga tyrimui, nes galite kontroliuoti aklą, tačiau tai leidžia susimąstyti, kas nutiktų, jei iš tikrųjų valgytumėte visą maistą.
Vis dėlto atsparus krakmolas yra įdomus. Didžioji dalis sorgo krakmolo yra lėtas, kuris yra lėtai virškinamas-arba visiškai atsparus virškinimui plonojoje žarnoje, kuri siūlo mūsų gerosios žarnyno floros, esančios mūsų storosios žarnos, pokylių palaima. Akivaizdu, kad tai nėra pats sorgo krakmolas, o sąveika su baltymais ir kitais junginiais, kurie veiksmingai veikia kaip krakmolo blokatoriai, slopindami mūsų krakmolo maudynių fermentus. Sorghum baigiasi „žemiausiu krakmolo virškinamumu“ tarp grūdų, todėl tradiciškai jis buvo laikomas „nepilnaverčiu“ grūdu, tačiau prastesnis, kad nepateikiama tiek kalorijų. (Tai geras dalykas epideminio nutukimo amžiuje.)
Kai tyrimo dalyviams buvo suteiktas viso grūdo bandelė (kontrolinė) arba sorgo bandelė, kurioje abu turi tą patį krakmolo kiekį, tyrėjai pastebėjo žymiai didesnį cukraus kiekį kraujyje nuo 45 minučių iki dviejų valandų po to, kai tiriamieji valgė kviečių keksą, kaip parodyta žemiau Ir 2:58 m. vaizdo įrašas.
Jie taip pat pamatė didesnį insulino smaigalį, pradedant beveik iškart po to, kai suvartojo kviečių bandelę, kaip matyti žemiau, ir 3:03.
Apskritai, suvartoję sorgo bandelę, tyrėjai nustatė 25 procentų mažesnį reakciją į cukraus kiekį kraujyje, o dalyvių kūnai turėjo išlaisvinti mažiau nei pusę insulino, kad galėtų su juo susidoroti, kaip matyti čia ir 3:11 m. Mano mano vaizdo įrašas.
Tos pačios rūšies rezultatai buvo rasti su žmonėmis, sergančiais diabetu. Tyrėjai pamatė mažesnį cukraus kiekį kraujyje su sorgo koše, palyginti su Grits, o dalyvių kūnai galėjo su juo susidoroti su nedidele insulino dalimi.
Taigi, turime šviesti žmones, koks yra sveikas sorgas, ir kai kurie siūlo: „Sukurti produktus, kurie yra… sveiki, patogūs naudoti ir skanūs“. Nereikia! Sorghum jau yra sveikas, patogus ir skanus, koks jis yra. Aš tiesiog paspaudžiu vieną savo elektrinio slėgio viryklės mygtuką su dviem dalimis vandeniu ir viena dalis sorgo, ir jis paruoštas per 20 minučių. Galite pasidaryti didelę partiją ir naudoti ją visą savaitę, kaip ir jūs.
Žinoma, maisto pramonei nėra didelių pinigų, kai žmonės valgo nepažeistus, nesmulkintus grūdus. Vietoj to, pramonė ieško „Sorghum“ savo „milžiniško išnaudojimo potencialo“ kuriant „funkcinius maisto produktus ir maisto priedus“. (Ar žinojai, kad sorgo pridėjimas prie kiaulienos ar kalakutienos pyragaičių gali sumažinti jų „kartoninį fl avor“? Kodėl valgyti sorgą, kai vietoj to galite naudoti jį gaminti be glitimo alaus?)
Tai juokinga. Kai aš rašiau Kaip ne dieta Apie mokesčių mokėtojų subsidijas, einančias į cukraus, kukurūzų sirupo, naftos ir gyvulininkystės pramonę, siekiant subsidijuoti pigius gyvūnų pašarus, kad padėtų pagaminti dolerio meniu mėsą, juokaudamas paklausiau: „Kada paskutinį kartą atsisėdai prie kokio nors sorgo?“ Dabar, kai mes žinome, kaip mums gera, galbūt turėtume pasinaudoti ketvirtadaliu milijardo dolerių, kuriuos JAV išleidžia, kad galėtų paremti sorgo pramonę ir galų gale atsisėsti į kokį nors sorgą.
Jei praleidote ankstesnį vaizdo įrašą, apsilankykite Ar sorgas yra sveikas grūdas?
Mano Kaip ne dietos kulinarijos knyga yra pilnas skanių ir sveikų grūdų receptų. Patikrinkite čia.
„Atsparus krakmolas“? Sužinokite daugiau apie Atsparus krakmolo ir storosios žarnos vėžys ir Krakmolas ėjo daugiausiai pasipriešinimo keliu.
Norėdami sužinoti daugiau apie skirtingų grūdų pranašumus, žiūrėkite susijusius pranešimus žemiau.