
Kaip sorgo kiekis lyginamas su kitais grūdais baltymų, antioksidantų ir mikroelementų atžvilgiu? O raudonojo sorgo pranašumai, palyginti su juodos ir baltos spalvos veislėmis?
Sorghum yra „pamirštas grūdas“. Jungtinės Valstijos yra geriausia sorgo gamintoja, „tačiau ji paprastai nėra naudojama maistui gaminti Amerikos vartotojams“. Vietoj to, jis daugiausia naudojamas „gyvulių pašarams, naminių gyvūnėlių ėdalo, buitinėms statybinėms medžiagoms gaminti …, tačiau tai yra pageidaujami grūdai žmonių dietoms kitose pasaulio vietose, tokiose kaip Afrika ir Azija“. Ten tai buvo kuokštelinė ir valgoma tūkstančius metų, todėl šiuo metu jis yra penktas populiariausias grūdas, užaugintas po kviečių, kukurūzų, ryžių ir miežių, mušant avižas ir rugius.
Kadangi sorgai neturi glitimo ir „gali būti apibrėžtai laikomas saugiu celiakijos sergančių žmonių vartojimui“, mes pradedame tai laikyti „vis dažniau“ kaip tikrąjį žmonių maistą JAV, todėl nusprendžiau išnagrinėti, kaip tik išsiaiškinti, kaip pasidomėti, kaip tik išsiaiškinti, kaip pasidomėti, kaip tik išsiaiškinti, kaip pažvelgti tik į tai sveika tai gali būti. Kaip matote žemiau ir 0:59 mano vaizdo įraše Ar sorgas yra sveikas grūdas?tai panašu į kitus grūdus, kai kalbama apie baltymus.
Nuo kada turime nerimauti dėl to, kad gauname pakankamai baltymų? Pluoštas yra tai, ko amerikiečiai desperatiškai trūksta, o sorgas traukia pakuotės priekinę dalį, kaip matyti čia ir 1:06 mano vaizdo įrašas.
Mikroelementų sudėtis yra palyginti „nepastebima, palyginti su kitais javų grūdais“. Kaip parodyta žemiau ir 1:15 mano vaizdo įrašasgalite pamatyti, kaip tai vertina, pavyzdžiui, mineraluose.
Kur sorgo šviečia jo polifenolio kiekis. Polifenoliai yra augalų junginiai ir „reguliarus jų vartojimas buvo susijęs su mažesne lėtinių ligų, įskaitant vėžį, širdies ir kraujagyslių ligas (CVD) ir neurodegeneracinius sutrikimus, riziką.“ Taip pat buvo įrodyta, kad jis turi „apsauginį poveikį … visų priežasčių mirtingumui“. Jei lyginate skirtingus grūdus, „Sorghum“ tikrai pasitraukia į priekį, padėdamas paaiškinti, kodėl jo antioksidantinė galia yra daug didesnė, kaip matyti čia ir 1:40 mano vaizdo įrašas.
Dabar „Sorghum“ gauna grūdėtą užpakalį, kurį spardo vaisiai ir daržovės, tačiau, palyginti su kitais grūdais,, pavyzdžiui, sorgo pagrindu pagamintų pusryčių dribsnių, gali būti maždaug aštuonis kartus daugiau nei antioksidantai nei sveikų kviečių pagrindu. Vis dėlto tai, kas mums rūpi, nėra antioksidacinis aktyvumas mėgintuvėlyje, o antioksidacinis aktyvumas mūsų kūne.
Jei išmatuosite savo kraujo antioksidacinį pajėgumą valgydami įprastus makaronus, jis šiek tiek padidėja. Jei 30 procentų kviečių miltų pakeisite sorgo miltais, jie nekyla daug aukščiau. Bet jei valgysite 30 procentų raudonų sorgo miltų makaronų, antioksidacinis pajėgumas kraujyje šaudo maždaug 15 kartų, kaip matyti žemiau ir 2:22 mano mano vaizdo įrašas.
Raudonas sorgas? Taip. Tiesą sakant, yra keletas sorgo rūšių, tokių kaip juodas sorgas, baltas sorgas ir raudonas sorgas. Žemiau ir 2:31 mano vaizdo įrašas Ar jie atrodo grūdų pavidalu (įskaitant geltoną sorgą).
Raudonasis sorgas ir ypač juodas sorgas pasižymi ypač dideliu antioksidaciniu aktyvumu, panašiu į vaisius ir daržoves, kaip matyti čia ir 2:41.
Problema ta, kad nerandu jokių spalvotų sorgo veislių. Aš galiu prisijungti prie interneto ir nusipirkti raudonųjų ar juodų ryžių, violetinės, mėlynos ar raudonos spalvos kukurūzų, ir violetinių ar juodų miežių, tačiau raudoną ar juodą sorgą gali būti sunkiau rasti. Vis dėlto baltas sorgas yra plačiai prieinamas už maždaug keturis dolerius už svarą. Ar joje yra „unikalių mitybos ir sveikatos skatinimo atributų“? Remiantis tyrimo pavadinimu, jis reklamuojamas kaip „nepakankamai išnaudotos grūdų nesmulkinti grūdai, turintys galimybę padėti užkirsti kelią lėtinėms ligoms“, tačiau koks yra „sorgo vartojimo poveikis sveikatos rezultatams“?
Kaip matote žemiau ir 3:20 mano vaizdo įrašasEpidemiologinis Kinijos tyrimas nustatė mažesnį stemplės vėžio mirtingumą tose vietose, kur buvo valgoma daugiau soros ir sorgo, palyginti su kukurūzais ir kviečiais, tačiau tai galėjo būti daugiau dėl grybelinio užteršimo kukurūzų užteršimo, nei iš bet kokio paties sorgo naudos. Nors tai įmanoma. „Avižos yra vienintelis„ Avenanthramides “šaltinis“, kuris suteikia avižų unikalią naudą sveikatai. Panašiai sorgo, net balto sorgo, yra unikalių pigmentų, žinomų kaip 3-deoksiantocianinai, kurie yra stiprūs kai kurių detoksikuojančių fermentų induktoriai mūsų kepenyse ir gali slopinti žmogaus vėžio ląstelių augimą, augantį Petri patiekale, palyginti su raudonaisiais kopyžais, Pavyzdžiui, kuriame tiesiog yra reguliarūs antocianino pigmentai. Baltasis sorgas nepadarė daug blogiau nei raudonos ar juodos veislės, kurios turi daugiau unikalių 3-deoksiantocianinų, todėl tai gali būti tiesiog bendras sorgo efektas. Jūs nežinote, kol jį išbandysite.
Tyrėjai nustatė, kad sorgas slopina naviko augimą ir metastazes žmogaus krūties vėžio ksenografuose. Ką tai reiškia? Jie padarė išvadą, kad sorgas gali būti naudojamas kaip „nebrangi natūralus vėžio terapija, neturint jokio šalutinio poveikio. Mes labai rekomenduojame naudoti (sorgą) kaip valgomąjį terapinį agentą, nes jis turi naviko slopinimą, migracijos slopinimą ir anti-metastazinį poveikį krūties vėžiui “žmonėms. Tačiau ksenografas reiškia žmogaus krūties vėžį, implantuotą į pelę. Taip, pelių, maitinamų sorgo ekstraktuose, augo žmogaus navikai ir užblokavo metastazes į plaučius. Taip, Sorghum padarė tą patį dėl žmogaus storosios žarnos vėžio, kuris, vėlgi, buvo pelėms, tačiau tai nebūtinai gali būti verčiama, kaip žmonių vėžys augs žmonėms, nes šios pelės ne tik neturi žmogaus imuninės sistemos, bet ir vargu ar jos vargu ar jos vargu ar Iš viso turite imuninę sistemą. Jie veisiami be užkrūčio liaukos, todėl iš esmės atsiranda kovos su vėžiu imunitetas. Aš turiu omenyje, kaip kitaip pelės imuninė sistema negalėjote visiškai atmesti žmogaus audinio? Tačiau dėl šio imuninės sistemos slopinimo tokio tipo pelių modeliai tampa daug dirbtiniais – ir daug sunkiau ekstrapoliuoti žmonėms.
Ir tai yra daug to, ką matome sorgo literatūroje – in vitro duomenys iš vamzdžių ir Petri patiekalų bei žiurkių ir pelių duomenys. Buvo „kritinis trūkstamas dėlionės gabalas“, reikalingas norint susieti laboratorinius duomenis su realia žmonių nauda. Trūksta, tai yra iki šiol. Laimei, dabar turime žmogaus intervencinius tyrimus, kuriuos tyrinėsime toliau.
Sekite Sorgo nauda sveikatai.
Ar visi turėtume ieškoti grūdų be glitimo? Žr. Susijusius įrašus žemiau.