
Kitas paplitęs mitas rodo, kad tam tikri maisto produktai gali sukelti apsigimimus, todėl daugelis moterų riboja savo mitybą daugiau nei būtina. Nors nėštumo metu reikėtų vengti tam tikrų maisto produktų, pavyzdžiui, nepasterizuotos pieno produktų, žalios žuvies ir didelio gyvulininkystės jūros gėrybių, daugumos maisto produktų, tinkamai paruoštų, kelia mažai rizikos. Susitelkimas į subalansuotą mitybą, o ne bijoti tam tikro maisto gali teigiamai paveikti jūsų prenatalinę patirtį.
Realybė: Gimimo defektai paprastai yra susiję su genetiniais veiksniais ar specifiniais rizikos veiksniais, tokiais kaip maistinių medžiagų trūkumas, infekcijos ar aplinkos veiksniai. Norėdami palaikyti sveiką vaisiaus vystymąsi, įsitikinkite, kad suvartojate pakankamą kiekį būtiniausių maistinių medžiagų, įskaitant folatą, geležies ir kalcį (nuoroda į „Chia Pudding“ receptų tinklaraštį), vengiant nesaugios maisto praktikos, tokios kaip nepakankamai pagaminta mėsa ar žalių kiaušinių. Konsultuokite su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju dėl maisto produktų, kad būtų išvengta ir saugaus paruošimo metodų, taip pat gali suteikti ramybė.