Kai dirbate siekdami mitybos ir sveikatingumo tikslų, atostogos gali būti sudėtingos. Kaip rasti tinkamą pusiausvyrą tarp būtinų maistinių medžiagų gavimo ir mėgavimosi mėgstamomis maisto tradicijomis?
Laimei, šis mažai cukraus turintis moliūgų pyragas iš maisto kūrėjo Kelton Maloy padeda pasiekti tuos makro tikslus ir mėgautis tradiciniu moliūgų pyrago skoniu!
Nesvarbu, ar ieškote skanėsto po vakarienės, visiems patiks, ar sveikesnio deserto visą savaitę, kol mėgaujatės klasikiniais šventiniais filmais, tai yra geras pasirinkimas.
Peržiūrėkite šį įrašą Instagram
Moliūgų pyragas, ką daryti ir ko negalima
Šiame recepte naudojami beskoniai baltymų milteliai, siekiant užtikrinti, kad jie nepakenktų skoniui ir padidintų maistinę vertę.
Kalbant apie mitybą: šiam receptui nenaudokite skardinės moliūgų pyrago įdaro. Šie įdarai dažniausiai būna pilni pridėtinio cukraus.
Laikykitės konservuotų moliūgų tyrės ir pridėkite savo sezoninių prieskonių bei pageidaujamo saldiklio, kad gautumėte klasikinį skonį be didelio cukraus kiekio.
Jei jums patinka šis moliūgų pyragas, peržiūrėkite kitus mūsų atostogų receptus „MyFitnessPal“ programoje!
Baltyminis moliūgų pyragas
Porcijų: 10 | Porcijos dydis: 1 riekelė
Ingredientai:
- 1 (15 uncijų) skardinė moliūgų tyrės
- ¾ arbatinio šaukštelio malto cinamono
- ½ arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- 1 ½ kaušelio beskonių baltymų miltelių (apie 45 g)
- 2 šaukštai saldiklio (pvz., eritritolio, stevijos ar vienuolio vaisių)
- 1 stiklinė pieno (rekomenduojama nenugriebto pieno arba 2%)
- 2 sveiki kiaušiniai
- 1 paruošta pyrago pluta (9 colių, šaldyta arba sušaldyta – jei užšaldyta, būtinai ją visiškai atšildykite!)
Instrukcijos:
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (175°C).
- Jei naudojate šaldytuve laikomą plutą, leiskite jai pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, kad suminkštėtų. Jei naudojate šaldytą plutą, įsitikinkite, kad ji visiškai atšildyta pagal pakuotės nurodymus. Švelniai padėkite plutą į pyrago formą.
- Dideliame dubenyje išplakite moliūgų tyrę, cinamoną, muskato riešutą, druską, baltymų miltelius, saldiklį, pieną ir kiaušinius iki vientisos masės.
- Supilkite moliūgų mišinį į paruoštą pyrago plutą.
- Kepkite 45 minutes, o ant plutos uždėkite foliją ir kepkite dar 15-20 minučių arba kol įdaras sutvirtės ir sustings prie kraštų, o viduryje – šiek tiek sustings. (Kadangi naudojame pieną ir paruoštą plutą, verta pradėti tikrinti maždaug po 50 minučių.)
- Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti. Mėgaukitės!
Informacija apie mitybą: kalorijos: 148, bendras riebalų kiekis: 6,9 g, sočiųjų riebalų rūgščių: 2,4 g, cholesterolio: 44,3 mg, natrio: 245,7 mg, angliavandenių: 16,3 g, maistinių skaidulų: 1,7 g, baltymų: 7,4 g
Įrašas mažai cukraus turintis moliūgų pyragas pirmą kartą pasirodė „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.