
Folio rūgštis arba vitaminas B9 yra viena iš svarbiausių maistinių medžiagų ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu, ypač pirmąjį trimestrą. Tai žymiai apsaugo nuo nervinio vamzdelio defektų, turinčių įtakos jūsų kūdikio smegenims ir stuburui. Folio rūgštis natūraliai randama įvairiuose sveikuose maisto produktuose, todėl juos lengva įtraukti į savo kasdienybę.
Kaip įtraukti folio rūgštį: Tamsiuose lapiniuose žalumynuose, lęšiuose ir citrusiniuose vaisiuose gausu folio rūgšties ir juos galima lengvai dėti į kasdienį maistą. Į pusryčių kokteilį įpilkite saują špinatų ar lapinių kopūstų arba įmaišykite juos su plakta kiaušiniene, kad padidintumėte skonį. Lęšiai puikiai papildo sriubas ir troškinius, todėl yra šiltas ir jaukus būdas padidinti folio rūgšties suvartojimą.